Miért érdemes a beüzemelést kérned a kerékpárodhoz?

Az öt legfontosabb dolog amit NEM kapsz meg, ha nem kéred a beüzemelést!

Tudtad, hogy minden nálunk (bicajozz.hu, SzegedBike üzlet) vásárolt és általunk beüzemelt kerékpárra 3 év (36 hónap) alkatrész garanciát vállalunk?!

Röviden a GARANCIÁLIS szabályokról:

A kerékpár közlekedési eszköz, a szabályok szerint ezt az eszközt a gyártók 50-70% készültségi (50-70%-ban összeszerelt) állapotban szállítják le a kereskedéseknek. A garancia onnantól érvényes amikortól a kerékpárt, egy erre hivatott kerékpár szakszervíz üzembe helyezi.

Online vásárlás esetén választhatod, hogy mi üzemeljünk be a kerékpárod. Ebben az esetben 36 hónap alkatrész-garanciát biztosítunk, vagy választhatod azt, hogy egy hozzád közeli kerékpár üzletben üzemelteted be, viszont akkor kizárólag egy rövidebb – sok esetben 12 hónapos gyártói alkatrész garancia lesz a kerékpárodra.

BEU

Bicajozz.hu

Az öt legfontosabb dolog amit NEM kapsz meg, ha nem kéred a beüzemelést!

Itt összeállítottam neked, hogy mit veszítesz, ha nem kéred a beüzemelést.

Q

el kell vinned egy szervizbe ( idő + pénz, többlet költség )

Q

sokkal nagyobb sérülés veszély a szállítás közben ( fotók lentebb )

Q

nem lesz 36 hónap alkatrész garanciád a kerékpárra

Q

nem segítünk a garanciális időszakban megfelelő szakszervizet keresni

Q

addig nem lesz érvényes garancia jegyed

Röviden a GARANCIÁLIS szabályokról

A kerékpárok a gyártó-sorról az üzletekbe 50-70% összeszereltségi állapotban kerülnek.

A jogszabályok alapján, a kerékpár garanciája csak akkor érvényes, ha azt egy arra szakosodott szerviz beüzemelte és ez le is igazolta. Mint itt ( kattints a képre a nagyításhoz )!

Amennyiben ezt nem kéred, akkor mi csak az értékesítést igazoló bélyegzőt tesszük rá a garancia-jegyre. Így, amíg ezt valamelyik szerviz el nem végzi – jellemzően 8.000-12.000.- Ft közötti összegért – addig nem lesz használható állapotban a bringád és nem lesz érvényes a garanciája.

Amennyiben kérsz beüzemelést akkor a kollégáink a kerékpárt 100%-ban használható állapotba helyezik (zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek, váltók beállítása, kerekek nyomás alá helyezése, világítás tesztje, stb. )

A NEM nálunk beüzemelt briga garanciajegye így néz ki:

A nálunk beüzemelt briga garanciajegye így néz ki:

csomagolás, szállítás VS. beüzemelés

Amennyiben nem kérsz beüzemelést, akkor a kerékpárt a szállítmányozó cégnek, a gyártótól kapott csomagolásban küldjük tovább. Ez így néz ki – lásd a képen.

Tehát így a szállítási sérülésekre NEM tudunk garanciát vállalni.

Amennyiben kéred a beüzemelést, akkor a kerékpárod az elvégzett beüzemelés után egy ilyen csomagolást kap, amely a szállítmányozás során maximális biztonságot nyújt. Ez így néz ki – lásd a képen.

Állíthatjuk ezt annak tapasztalatából, hogy évente több ezer kerékpárt postázunk így egész Magyarország területére.

BEÜZEMELVE

– 36 hónap alkatrész garancia

– sérülésmentes szállítás garancia

– pedál és kormány beállítása /már bringázhatsz is/

– zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek, váltók beállítása, kerekek nyomás alá helyezése, világítás tesztje, stb.

KÖLTSÉGE: 7.000 FT∗

NINCS BEÜZEMELVE

– gyártói alkatrész garancia minimum 12 hónap

/néhány gyártónál előfordul 24 hónap/

– gyártói csomagolás

/a szállítási sérülésekre nem vállalunk garanciát/

– el kell szállítanod egy szakszervízbe

VÁRHATÓ KÖLTSÉGE: 8.000-12.000 FT + szállítás + időd

* A 7000.- Ft ár a felnőtt 26″ – 29″ kerékpárokra vonatkozik 

Gyerek kerékpár 12″ – 24″  = 3.500.- Ft 

Felnőtt kerékpár 26″ – 29″ = 7.000.- Ft

Elektromos kerékpár = 12.000.- Ft

Robbanó motoros kerékpár = 15.000.- Ft

Robbanómotoros és elektromos kerékpárok
(kivéve pedelec kerékpárok)

Amennyiben kéred a beüzemelés szolgáltatásunkat, Alkatrész garanciát vállalunk. Mit jelent ez?

A vásárlástól számított 3 éven keresztül, amennyiben az elektromos/robbanómotoros kerékpárod főbb alkatrészei (kivéve a kopó alkatrészek és akkumulátor*), mint például a csapágyak, a váltó, a hajtómű, az agydinamó, a motor, stb. meghibásodnának, akkor ezeket mi garanciában cseréljük. Tehát az alkatrészek ezesetben ingyenesek, csupán a javítás munkadíját számoljuk fel neked, az aktuális szervizdíjak alapján. (*az ólóm akkumulátorra fél év, míg a lithiumos akkumulátorra 2 év garancia vonatkozik)

A szerviz költségek csökkentésére pedig azt javaslom, hogy kérd kollégáimtól a Szegedbike Törzsvásárlói kártyát, amely a kiállításának dátumától kezdve, 5 % engedményre jogosít fel, minden kiegészítő és alkatrész vásárlásakor, illetve a szervizre is felhasználható.

Az első kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 30 – 40. napok között esedékes. Az átvizsgálásnak a díja ingyenes.

A második kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 180 – 210. napok között esedékes, ennek az átvizsgálásnak, 5990 Ft a költsége, függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem.

A harmadik kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 330 – 360. napok között esedékes, ennek az átvizsgálásnak, 5990 Ft a költsége, függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem.

A negyedik kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 660 – 720. napok között esedékes, ennek az átvizsgálásnak, 5990 Ft a költsége, függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem.

Az ötödik kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 990 – 1080. napok között esedékes, ennek az átvizsgálásnak, 5990 Ft a költsége, függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem.

A robbanómotoros kerékpárok esetén kötelező a km futáshoz kötött olajcsere is, amelynek szintén díja van, ellenben a garancia feltételeinek kötelező része – így amennyiben ezt elmulasztanád, az garancia vesztéssel jár!
A beüzemeléstől számítva (azaz 0 km-től) 300 km-futás után van az első kötelező olajcsere, majd pedig minden megtett
– 1500 km után vagy a 4. hónapban,
– 3000 km után vagy a 6. hónapban,
– 4500 km után vagy a 8. hónapban.
– minden további 1500 km-enként olajat kell cserélni, így ezt mi a km órád alapján fogjuk megnézni, kérlek erre ügyelj mert ha nem lesz elvégezve az garancia vesztéssel jár!

A garancia lap és -füzet átvételével elismered és tudomásul veszed, hogy a SzegedBike, Bicajozz.hu (Spirit Man Kft.) kollégái tájékoztattak arról, hogy amennyiben az általuk beüzemelt terméket gázkarral szerelve kéred beüzemelni, akkor a termék innentől kezdve NEM kerékpárnak, hanem Segédmotor Kerékpárnak minősül és a vásárló felelőssége és feladata, hogy erre biztosítást kössön, és a KRESZ ide vonatkozó szabályai szerint használja.

Üdvözlettel, a SzegedBike csapata:

E-mail cím

szeged@bicajozz.hu

Telefonszám

+36 62 710 180

Cím

6724 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 16.

SzegedBike

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!