fbpx

A három legnagyobb hiba amit a gyerekbringa vásárlók elkövetnek!

A három leggyakoribb hiba, amit a gyerekbringavásárlók elkövetnek:

Q

a gyerek számára nem ideális vázméret

Q

a gyerek számára nem ideális kerékméret

Q

a gyerek számára nem ideális váz geometria

Garantálom, ha ezt a pár sort elolvasod, akkor már te is önállóan el fogod tudni dönteni, hogy milyen bringát szeretnél; és ráadásul az a te igényeidet fogja szolgálni!

MÓNI

SzegedBike

R

Széleskörű fizetési lehetőségek

R

Próba lehetőség, több mint 30 tesztbringa!

R

Több, mint 3.000 elégedett bringavásárló évente!

#1 – KERÉKMÉRET
VÁZMÉRET

N

Nagyon sok különböző táblázat létezik a megfelelő méret helyes kiválasztásához, viszont egyik sem igazán megbízható, inkább irányadó információkat tartalmaz. Mondom ezt azért, mert a  kerékpárok kerékméretei szabványosak ugyan (12, 14, 16, 18, 20, 24), de a legelterjedtebb méretek a magyar és európai gyártóknál a  12″, 16″, 20″ és 24″ modellek. A 14” és 18” méretek zömében csak a multikban található meg, de véleményünk szerint nincs rá szükség!

Viszont a vázak adottságai eltérőek, azonos kerékméretű bringák esetében is, de legelterjedtebb méretek a 12″, 16″, 20″ és 24″ modellek.

Íme egy mérettáblázat:

Ellenben azonos kerékméretnél is sokszor előfordul, hogy a váz kialakítása miatt eltérnek a legalacsonyabb ülő magasságok (lásd képek).

Lehetnek alacsonyabbak, magasabbak vagy éppen rövidebbek, hosszabbak.

A gyerek is lehet ügyesebb, magasabb, vagy éppen alacsonyabb, félénkebb az átlagosnál. Ez mind befolyásolja a döntést.

A végső döntés előtt két javaslatom van:

1. Mérd meg a gyerek belső láb hosszát (lásd kép) és a magasságát.
Ha a gyerek lába közé egy könyvet teszünk, így a könyv tetejétől a talajig a távolságot megmérjük, ez lesz a belső lábhossza.

2. Beviszed egy szaküzletbe, ahol van akkora választék, hogy egy kerékméreten belül, minimum 3 különböző vázgeometriát ki tudsz próbáltatni a gyerekkel.

U

Mindenképpen bizonyosodjunk meg róla, hogy nem jöhetne már szóba eggyel nagyobb méret!

Sok esetben találkozom azzal, hogy ebben a méretsorban ki tudnak a gyerekek hagyni egy méretet, pl.: 12″-es helyett 16”-os, vagy 20″-as helyett 24”-es, vagy 24″-es helyett 26″-os…stb.

Ezzel a szülő sokat tud spórolni, nincs más dolgod, mint kicsit körbejárni a méret kérdéseket és már is lehet, hogy megspóroltál egy méretet! 🙂 Biztos lehetsz benne, hogy ha a fentieket megteszed akkor a méret kérdését megoldottad!

#2 – VÁLTÓ

N

Amire figyelni érdemes.:

12″, 14″, 16″– lehetőleg ne legyen váltója, mert a gyermek nem igazán tudja kezelni, csak problémaforrás. Ekkor még pont elég neki figyelni a biztonságos le- és felszállásra, a biztonságos indulásra és megállásra.

N
18″, 20″– Ezen méretektől már vannak teleszkópos kerékpárok, de akkor javaslom az ilyen felszereltsegű bringát, ha a gyermek már megtanult biztonságosan kerékpározni.
N

24″– Nagyon közel van a felnőtt méretekhez, ezért sokféle felszereltség létezik. Itt a felhasználási terület határozza meg a felszereltséget, példaul:

» Városi használat – váltó nélküli vagy 3 sebességes agyváltó

» Városi és túra használatra – külső váltos kerékpár

A 24”-es  méretnél ismét lényeges pont, hogy a szülő néhány méréssel meg tud spórolni egy újabb méretet, hiszen az tudnod kell, hogy ma már gyártanak  26”-os kerékméretű, ámde különböző vázméretű kerékpárokat, amelyek közül lehet hogy a legkisebb már pont jó lehet a te gyerekednek.

#3 – FÉKEK

N

A kézifék lehet tartozék, de ebben a korban a gyermeknek meg akkor sem lenne elég ereje a hatékony fékezésre, ha a fékrendszer a felnőtt kerékpárokon megszokott minőségű lenne.

Ezért is javasoljuk a 20-as méretig a kontrafékes modelleket!

#4 – PÓTKERÉK

N

Egy teljesen külön anyagunk foglalkozik a futóbringákkal, de néhány szóban itt is írok róla. A szülök nagytöbbsége azon az állásponton van, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek volt futóbringájuk, az első, már pedálos bringánál nem szabad felszereltetni a pótkereket, hanem akkor kell a “parfisnyeles” módszerrel megtanítani a gyereket két keréken bringázni, mert ez az időszak a leghatékonyabb.

A gyerekek is a könnyebb ellenállás felé mennek, azaz ha felteszed neki a pótkereket akkor elkényelmesednek! 🙂 Így sokkal később kezdik el az önálló bringázást!

VISZONT, ha már felszerelted, vagy olyan bringát vásároltál a gyerekednek, amely pótkerékkel ellátott, akkor erre figyelj:

– A helyzetet mindenképpen úgy kell beállítani, hogy néhány fokos dőlöngélést engedjen, de ne lehessen a szerkezetet súlyáthelyezéssel feldönteni.

– Később, amikor a gyermek már egyre jobban tud egyensúlyozni, a pótkerekek leszerelhetők, néha pedig pont a véletlenszerű elvesztésük tudatja a szülővel, hogy többé már nincs rájuk szükség.

#5 – ÁR-ÉRTÉK ARÁNY

N

Sokan azzal az indokkal keresnek kisbringát, hogy legyen minél olcsóbb, mert úgyis gyorsan kinövi a gyerek.

Ez nem jó út, mert ha megfelelő méretet választunk, néhány évet biztosan haználja, illetve egy “legolcsóbb” bringa bosszúságot okoz.

A silány minősége miatt, hamar meghibásodik, könnyen rozsdásodhat, gyenge minőségű csapágyak, festés, kiegészítők, és sajnos a gyerek kedve is elmegy a kerékpározástól.

A részletek tehát a legkisebb bringa kiválasztásánál is fontosak!

Nem érdemes olcsó, de silány minősége miatt hamar meghibásodó, könnyen rozsdásodó, gyenge minőségű terméket vásárolni. Ahhoz, hogy gyermek szeressen biciklizni nagy hangsúlyt kell fektetni a méretre, a biztonságra és természetesen a színre is, hiszen valljuk be, gyerekként minket sem a fékrendszer érdekelt volna.

Tudtad , hogy minden nálunk vásárolt termékre ÁRgaranciát vállalunk?!
Tudtad , hogy 30 napos visszavásárlási garanciánk van?!
Így garantáltan biztonságban vagy, hogy a neked megfelelő terméket fogjuk ajánlani és azt fogod megvásárolni is!

Azt viszont el kell hogy fogadd, hogy a bringa is egy eszköz ami rendszeres karbantartás nélkül sokszor megkeserítheti az életed.

TOP4 gyerekkerékpárunk

Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK

A legfontosabb válaszok összegezve:

A gyermek kerékpárok kiválasztása nem egyszerű feladat, legyen szó a méretekről, a műszaki felszereltségről, biztonsági szempontokról, színről. Nagyon sok különböző táblázat létezik a megfelelő méret helyes kiválasztásához, viszont egyik sem igazán megbízható. A kerékpárok kerékméretei szabványosak (12, 14, 16, 18, 20, 24), viszont a vázak adottságai eltérőek, de legelterjedtebb méretek a 12″, 16″ 20″, 24″ modellek.

 A felszereltséget tekintve leginkább a váltóról, a fékekről és a pótkerekekről érdemes beszélni. 12”, 14”, 16” méretek esetében még jobb, ha nincs váltó, a gyerekek ugyanis ekkor még nem tudják azt megfelelően kezelni, így csak problémát jelentene. Ahogy a gyermek növekszik egyre nagyobb biciklire lesz szükség. A 18”, 20” bringák már váltós, teleszkópos változatban is megtalálhatóak, de csak akkor érdemes ilyet venni, ha a gyermek már biztonságosan használja a kerékpárt. A 24” kerékpárokat már csak pár centi választja el a felnőtt bicikliktől, így ezekhez, felhasználástól függően, számos felszereltség létezik. Azoknak, akik a városban használják váltó nélküli, vagy 3 sebességes agyváltót ajánlunk, míg azoknak, akik túrázni is szoktak érdemes külső váltós kerékpárt választaniuk. 20” méretig a kontrafékes megoldást javasoljuk, mivel a gyermeknek ebben a korban még nincs elég ereje a kézifék hatékony használatához. A legtöbb esetben a kezdeteknél szükség van pótkerékre. Felszerelésénél fontos, hogy néhány fokos dülöngélést engedjen, de súlyáthelyezés esetén ne boruljon fel. A pótkerék használata egészen addig ajánlott, amíg a gyermek nem tud magabiztosan egyensúlyozni. Ezután már leszerelhető, de gyakran előfordul, hogy a véletlenszerű elvesztésük jelzi, hogy nincs már rájuk szükség.

Milyen fizetési lehetőségek vannak a boltban és online?

Készpénz, Bankkártya (kivéve American Express), Átutalás, Áruhitel online – offline, online bankkártyás fizetés, egészség pénztár (Dimenzió, Medicina, Új Pillér, Vasutas, Generali, Pro Vita , OTP, MKB – Pannónia, K&H, Allianz), Szép kártya szolgáltatók (szabadidő zseb: OTP, MKB, K&H), Erzsébet Utalvány és Erzsébet Plusz Kártya, Iskolakezdési utalvány – Papir alapú, Ajándék Utalvány – Papir alapú, Erzsébet Plusz Kártya (Iskolakezdési “zseb” és Ajándék “zseb”), elektromos kerékpár tartósbérlet vállalkozásoknak.

 

Mit mondanak a vásárlóink?

Rendben, hol tudom kiválasztani a gyermekem kerékpárját?

Nem akarom, hogy melléfogj!

E-mail cím

szeged@bicajozz.hu

Telefonszám

+36 62 710 180

Cím

6724 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 16.

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!