fbpx

Kerékpár beüzemelés. Miért érdemes kérned a kerékpárodhoz?

Az öt legfontosabb dolog amit NEM kapsz meg, ha nem kéred a beüzemelést!

Tudtad, hogy minden nálunk (bicajozz.hu, SzegedBike üzlet) vásárolt és általunk beüzemelt kerékpárra 3 év (36 hónap) alkatrész garanciát vállalunk?!

Röviden a GARANCIÁLIS szabályokról:

Kerékpár beüzemelés. Nagyon fontos témakör. A gyártók, az általuk forgalmazott kerékpárokat dobozban küldik, sok esetben leszerelt első kerékkel és kormánnyal, illetve kiegészítőkkel. Ezek a kerékpárok kicsomagolás után még nem használhatóak, ezért mindenképp fontos hogy szakember állítsa be a kerékpárt.

Ezért is szabják meg a garancia feltételeként, hogy a kerékpárt egy hivatalos szerviz üzemelje be, és a kerékpár garanciafüzetét saját pecsétjével lással el. A garancia további fontos feltétele, hogy 60 napon belül a tulajdonos elvigye bringáját egy szervizbe garanciális átvizsgálásra. Ez azért fontos, mert az első használatok során a váltók és a fékek elállítódhatnak, illetve a csavarok fellazulhatnak. Ez az átvizsgálás nálunk ingyenes, és maximum 20 percet vesz igénybe.

BEU

cégvezető

Az öt legfontosabb dolog amit NEM kapsz meg, ha nem kéred a beüzemelést!

Itt összeállítottam neked, hogy mit veszítesz, ha nem kéred a kerékpár beüzemelést.

Q

A kerékpárodat darabokban kapod meg.

Q

Nem lesz garanciád.

Q

Sokkal nagyobb a sérülésveszély szállítás közben (fotók és magyarázat lentebb).

Q

Magadnak kell beállítanod a kerékpárt.

Q

Neked kell szervizt találnod, ha mégis szeretnél garanciát.

Röviden a GARANCIÁLIS szabályokról

A kerékpárok a gyártó-sorról az üzletekbe 50-70% összeszereltségi állapotban kerülnek.

A jogszabályok alapján, a kerékpár garanciája csak akkor érvényes, ha azt egy arra szakosodott szerviz beüzemelte és ez le is igazolta.

Amennyiben ezt nem kéred, akkor mi csak az értékesítést igazoló bélyegzőt tesszük rá a garancia-jegyre. Így, amíg ezt valamelyik szerviz el nem végzi – jellemzően 8.000-12.000.- Ft közötti összegért – addig nem lesz használható állapotban a bringád és nem lesz érvényes a garanciája.

Amennyiben kérsz beüzemelést akkor a kollégáink a kerékpárt 100%-ban használható állapotba helyezik (zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek, váltók beállítása, kerekek nyomás alá helyezése, világítás tesztje, stb. )

A NEM nálunk beüzemelt briga garanciajegye így néz ki:

A nálunk beüzemelt briga garanciajegye így néz ki:

csomagolás, szállítás VS. beüzemelés

Amennyiben nem kérsz beüzemelést, akkor a kerékpárt a szállítmányozó cégnek, a gyártótól kapott csomagolásban küldjük tovább. Ez így néz ki – lásd a képen.

Tehát így a szállítási sérülésekre NEM tudunk garanciát vállalni.

Amennyiben kéred a beüzemelést, akkor a kerékpárod az elvégzett beüzemelés után egy ilyen csomagolást kap, amely a szállítmányozás során maximális biztonságot nyújt. Ez így néz ki – lásd a képen.

Állíthatjuk ezt annak tapasztalatából, hogy évente több ezer kerékpárt postázunk így egész Magyarország területére.

BEÜZEMELVE

– 36 hónap alkatrész garancia

– Sérülésmentes szállítás garancia

– Pedál és kormány beállítása /már bringázhatsz is/

– Zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek, váltók beállítása, kerekek nyomás alá helyezése, világítás tesztje, stb.

NINCS BEÜZEMELVE

– Gyártói alkatrész garancia, ami MINIMUM 12 hónap (ha máshol üzemelteted be)

– Gyártói csomagolás feladáskor

– El kell vinned egy szervizbe a használat előtt, hogy beüzemeljék a kerékpárod

Gyerek kerékpár 12″ – 24″  = 4.000.- Ft 

Felnőtt kerékpár 26″ – 29″ = 7.500.- Ft

Camping kerékpár = 7.500.- Ft

AMENNYIBEN KÉRED A BEÜZEMELÉS SZOLGÁLTATÁSUNKAT, ALKATRÉSZ GARANCIÁT VÁLLALUNK. MIT JELENT EZ?

–» KERÉKPÁROK (kerékpár beüzemelés)

3 éves Alkatrész garancia érvényességéhez, kerékpárodat ( a 36 hónap alatt ) minimum három alkalommal  el kell hoznod időszakos átvizsgálásra.

Az első átvizsgálás időpontja a vásárlás (beüzemelés)-től számitott 30-60 nap közötti időszakban kell megtörténnie! Az átvizsgálás üzletünkben ingyenes.

A második kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 350-380. napok között esedékes, ez az átvizsgálás díjköteles függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem – költségét az aktuális szerviz áraink között találod.

A harmadik kötelező átvizsgálás a vásárlástól számított 650-700 napok között esedékes, ez az átvizsgálás díjköteles függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem – költségét az aktuális szerviz áraink között találod.

 

–» PEDELEC KERÉKPÁROK ( pedelec kerékpár beüzemelés)

36 hónapos garancia érvényességéhez pedelec kerékpárodat minimum az alábbiak szerint el kell hoznod időszakos átvizsgálásra:

– 1. számú szerviz: 30-60 nap között és/vagy 500 km után. Az átvizsgálásnak a díja üzletünkben ingyenes.

– 2. számú szerviz: 180-210 nap között és/vagy 2000 km után. Ez az átvizsgálás díjköteles függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem – költségét az aktuális szerviz áraink között találod.

– 3. számú szerviz: 330-360  nap között és/vagy 4000 km után. Ez az átvizsgálás díjköteles függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem – költségét az aktuális szerviz áraink között találod.

– 4. számú szerviz: 660-720  nap között és/vagy 6000 km után. Ez az átvizsgálás díjköteles függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem – költségét az aktuális szerviz áraink között találod.

– 5. számú szerviz: 990-1080 nap között és/vagy 8000 km után. Ez az átvizsgálás díjköteles függetlenül attól, hogy találunk-e hibát vagy sem – költségét az aktuális szerviz áraink között találod.

TAlálkozzunk a SzegedBike-ban vagy a Bicajozz.hu-n

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!