fbpx

Kerékpár beüzemelés. Miért érdemes kérned a kerékpárodhoz?

Röviden a GARANCIÁLIS szabályokról

Kerékpár beüzemelés. Nagyon fontos témakör. A gyártók, az általuk forgalmazott kerékpárokat dobozban küldik, sok esetben leszerelt első kerékkel és kormánnyal, illetve kiegészítőkkel. Ezek a kerékpárok kicsomagolás után még nem használhatóak, ezért mindenképp fontos hogy szakember állítsa be a kerékpárt.

Ezért is szabják meg a garancia feltételeként, hogy a kerékpárt egy hivatalos szerviz üzemelje be, és a kerékpár garanciafüzetét saját pecsétjével lással el. A garancia további fontos feltétele, hogy 60 napon belül a tulajdonos elvigye bringáját egy szervizbe garanciális átvizsgálásra. Ez azért fontos, mert az első használatok során a váltók és a fékek elállítódhatnak, illetve a csavarok fellazulhatnak. Ez az átvizsgálás nálunk ingyenes, és maximum 20 percet vesz igénybe.

BEU

cégvezető

FONTOS!

A kerékpárok érvényes jótállási jegye, szakszerviz által történő üzembe helyezéshez kötött. Amennyiben mi vagy más szakszerviz üzembe helyezte a kerékpárod és lepecsételte (érvényesítette) a jótállási jegyet, a jótállás időtartama a termék árától függően sávos:

  • 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év a jótállás időtartama.
  • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év a jótállás időtartama.
  • 250 000 forint eladási ár felett három év a jótállás időtartama.

Érdemes a beüzemelést kérned a kerékpárodhoz? Mi az alkatrész jótállás? Mik a legfontosabb dologok, amit NEM kapsz meg, ha nem kéred a beüzemelést? A kerékpárok nagy értékű eszközök, érdemes végigolvasni. Leírtünk mindent, apró betű nélkül.

Mit NEM kapsz meg, ha NEM kéred a beüzemelést:
✖︎ jótállást, ameddig nem üzemelteted be egy kerékpár szakszervizben a bringádat
✖︎ amennyiben nem üzemelteted be a bringádat egy szakszervizben, nem lesz érvényes jótállási jegyed
✖︎ esetleges rejtett hibák nem kerülnek feltárásra már nálunk, szállítás előtt
✖︎ nem állítjuk be számodra a pedált, a kormányt, nem történik meg a zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek és váltók beállítása, kerék nyomás alá helyezése, világítás tesztje stb.
✖︎ biztonságos, újracsomagolt bringa helyett, gyártói csomagolásban küldjük a terméket /a szállítási sérülésekre nem vállalunk garanciát/
VÁRHATÓ KÖLTSÉGE SZÁMODRA BRINGÁD ÁTVÉTELE UTÁN: 8.000-12.000 FT + szállítás + időd

Miért jó neked, ha kéred a beüzemelést kerékpárodhoz:
✔︎ az 1-2-3 év alkatrész jótállást mi biztosítjuk számodra
✔︎ érvényes jótállási füzetet és biztonságos kerékpárt kapsz
✔︎ nem kell a kerékpár átvétele után elvinned beüzemeltetni egy szakszervizbe
✔︎ az esetleges rejtett hibák feltárásra kerülnek már nálunk, a szállítás előtt
✔︎ beállítjuk a pedált és kormányt
✔︎ elvégezzük a következő feladatokat: zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek, váltók beállítása, kerekek nyomás alá helyezése, világítás tesztje, stb.
✔︎ sérülésmentes szállítás garanciát vállalunk kerékpárodra
KÖLTSÉGE: 9.000.- Ft (Az ár a felnőtt 24″ – 29″ kerékpárokra vonatkozik. Pedelec kerékpár = 15.000.- Ft; Gyerek kerékpár 12″ – 20″ = 5.000.- Ft)

Röviden a kerékpár jótállási szabályokról:
A kerékpár közlekedési eszköz, a szabályok szerint ezt az eszközt a gyártók 50-70% készültségi (50-70%-ban összeszerelt) állapotban szállítják le a kereskedéseknek. A kerékpár jótállás onnantól érvényes amikortól a kerékpárt, egy erre hivatott kerékpár szakszerviz üzembe helyezi. Online vásárlás esetén választhatod, hogy mi üzemeljünk be a kerékpárod.
Amennyiben ezt nem kéred, akkor mi csak az értékesítést igazoló bélyegzőt tesszük rá a garancia-jegyre. Így, amíg ezt valamelyik szerviz el nem végzi – jellemzően 8.000-12.000.- Ft közötti összegért – addig nem lesz használható állapotban a bringád és nem lesz érvényes a jótállása.
Amennyiben kérsz beüzemelést akkor a kollégáink a kerékpárt 100%-ban használható állapotba helyezik (zsírzás, kenés, csavarok meghúzása, fékek, váltók beállítása, kerekek nyomás alá helyezése, világítás tesztje, stb. )

Ui.: Ha mi üzemeljük be a kerékpárod, akkor a beüzemelést követő 60 napos időszakban kiemelten ajánlunk és biztosítunk számodra egy ingyenes átvizsgálást (kb. 30 percet vesz igénybe). Mit takar az átvizsgálás és miért van rá szükség? Kollégáink megnézik, hogy:

  • az első időszak használata után minden csavar kellőképpen meg van-e húzva,
  • megfelelően működnek-e a fékek, váltók,
  • a guminyomás megfelelő-e a kerekeidben,
  • kell-e centírozni a kerekeket,
  • és hogy a világításod megfelelően működik-e.

A beüzemelt és leszállított kerékpár kicsomagolása utáni teendőkről ITT írunk bővebben.

A NEM nálunk beüzemelt briga garanciajegye így néz ki:

A nálunk beüzemelt briga garanciajegye így néz ki:

csomagolás, szállítás VS. beüzemelés

Amennyiben nem kérsz beüzemelést, akkor a kerékpárt a szállítmányozó cégnek, a gyártótól kapott csomagolásban küldjük tovább. Ez így néz ki – lásd a képen.

Tehát így a szállítási sérülésekre NEM tudunk garanciát vállalni.

Amennyiben kéred a beüzemelést, akkor a kerékpárod az elvégzett beüzemelés után egy ilyen csomagolást kap, amely a szállítmányozás során maximális biztonságot nyújt. Ez így néz ki – lásd a képen.

Állíthatjuk ezt annak tapasztalatából, hogy évente több ezer kerékpárt postázunk így egész Magyarország területére.

TAlálkozzunk a SzegedBike-ban vagy a Bicajozz.hu-n

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!