fbpx

Manapság egyre divatosabbá vált a biciklizés, hiszen nem csupán gyors, de a városi közlekedés egy igen egészséges formája is. Férfiakat és nőket egyaránt láthatunk az utakon, a női kerékpárok azonban több ponton is eltérnek a férfi bringáktól. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legideálisabbat, érdemes követned az alábbi szempontokat.

Melyik nő örül annak, ha kedvenc ruhája szembe jön vele az utcán? Nincs ez másként a biciklivel sem, így a szín kijelölése megérdemli, hogy az első lépés legyen. Az alapszínek közül kiválaszthatod a kedvencedet, vagy akár a kedvenceidet. Számos variáció áll a rendelkezésedre, így megtalálhatod a neked leginkább tetsző kombinációt. Tűnj ki a tömegből az utakon is!

A városi bringák kétféle vázgeometriával érhetőek el. Azoknak, akik egyenes háttal ülve szeretnek biciklizni a City- és Cruiser váz, valamint a City trapéz ajánlott, míg a sportosabb, Városi MTB modell azoknak kedvez, akik bringázás közben is a mindennapi ülőpozíciót kedvelik.

Egy női kerékpár leginkább a méreteiről és a váz formájáról ismerhető fel. A megfelelő bicikli kiválasztásánál a magasságodat is figyelembe kell venni, mert ez alapján választható ki az ideális váz- és kerékméret, ami 4 kategóriába sorolható. Amennyiben 155 cm-nél alacsonyabb vagy érdemes egy minél kisebb átlépési magasságú bringát választani, 26” kerékméretettel. 170 cm-ig szintén a 26” kerék ajánlott, az ún. city vázgeometriával. Ha a magasabbak táborát erősíted, a 28” kerékméret lesz számodra ideális, és szóba jöhet a trapéz váz is. 185 cm felett szintén a 28” kerékméretet javasoljuk.

A váz- és a kerékméreten kívül az átlépési magasság is lényeges, hiszen nem mindegy, hogy milyen magasra kell emelned a lábad, amikor fel akarsz szállni a biciklidre, különösen ha szoknyában vagy! 🙂 Naponta többször is meg kell ismételni a fel- és leszállást, így ennek leginkább a mindennapokban van jelentőssége.

Végül, de nem utolsó sorban, fontos szempont a használhatósági terület, ettől függ ugyanis, hogy milyen váltórendszerre van szükséged. Nem feltétlenül kell váltó, ha városban, naponta kevesebb, mint 5 km-t bringázol. Ennek ellenére természetesen lehet, és mi javasoljuk is a használatát. Azoknak, akik naponta 5 km-nél többet tekernek, a kifejezetten városi használatra tervezett 3 sebességes agyváltó ajánlott. Teljesen zárt rendszerrel rendelkezik, csak ritkán kell utána állítani. Városi kerékpárjainkat nem csak a mindennapokban, de rövidebb, 20-30 km-es túrákon is bevetheted, amennyiben egy 7, 8 sebességes agyváltós vagy 6, 7 sebességes külsőváltós bringát választasz.

A tökéletes bringa megtalálása tehát épp olyan nehéz, mint megtalálni a tökéletes cipőt, ezen szűrők beállításával azonban a rendszer leszűkíti a választékot, így biztosan sikerrel jársz.

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!