fbpx

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy igent mondhattunk. Gondolkodás nélkül.

Sokan tévhitben vannak azzal kapcsolatban, hogy a fogyatékkal élő emberek élhetnek-e teljes életet vagy a munkaerőpiacon maximálisan helyt tudnak-e állni. A tapasztalat azt mutatja, hogy lehet kicsit lassabban, vagy több ideig tart nekik egy-egy feladat elvégzése, de KIFOGÁSTALANUL el tudják látni munkájukat.

A napokban Lackó csatlakozott a SzegedBike csapatához és ahogy a képek is tanúsítják maximálisan megállta a helyét a szervizben. Jó hangulat, profi minőség jellemezte a nálunk töltött időt. Mind a kerékpárok beüzemelésénél, mind azok szervizelésénél tökéletes munkát végzett. Köszönjük Lackónak a segítséget és a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programnak a számunkra nyújtott lehetőséget.

Ha egy szóban kellene összefoglalnom a programot: PÉLDAÉRTÉKŰ

Móni

cégvezetés, SzegedBike / Bicajozz.hu

Missziójuk

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Közös meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

Módszerük

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. E nyílt napon a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét.

Tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre a jelentkezőket, és támogatják a helyszínen a folyamatot. A program minden résztvevőjét előzetesen is felkészítettük a nagy találkozásra.

 

Jelentkezés

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programban való részvételi szándékod az alábbi weboldalon tudod megtenni.

LINK: http://nekedmunka.hu/mint-munkaltato/

Történetük

Először 2015. április 22-én Budapesten egy különleges nyílt napra hívták az érdeklődő fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkáltatókat. A program keretében a jelentkező fogyatékos emberek eltölthettek egy napot egy számukra érdekes munkahelyen, munkakörben. Egy napra kipróbálhatták, milyen is valójában az az „álommunka”, amit elképzeltek maguknak.

Nagy sikerű akciót 2016 április 27-én ismételték meg. Ez alkalommal a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapest mellett még öt vidéki helyszínen is megrendezésre került: Debrecenben és környékén, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon is elérhetővé vált fogyatékos emberek és munkáltatók számára.

2017-ben május 30-a és június 2-a között került sor a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok megrendezésére országszerte. Budapest mellett mind a 19 megyében voltak “álomnapok”, melynek révén 260 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatta ki  magát egy-egy munkahelyen.

 

Főbb eredményeik

  • Minden megyében ismerté vált a program.
  • Eddig 15 magyar civil szervezet vett részt a program szervezésében.
  • 320 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember és csaknem ugyanennyi munkáltató kapcsolódott be a programba az elmúlt három évben.
  • 2017-ben minden megyében és a fővárosban is voltak Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok, 260 résztvevő bevonásával. Az eseményről ebben az évben több, mint 170 sajtómegjelenés született.

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!