fbpx

Női városi bringavásárlás előtt állsz?

Garantálom, ha ezt a pár sort elolvasod, akkor már te is önállóan el fogod tudni dönteni, hogy milyen bringát szeretnél; és ráadásul az a te igényeidet fogja szolgálni!

Beu

SzegedBike

R

Széleskörű fizetési lehetőségek

R

Próba lehetőség, több mint 30 tesztbringa!

R

Több, mint 3.000 elégedett bringavásárló évente!

#1 – SZÍN

N

Nos azt kell mondjam, hogy ma már a kerékpár-ipar követi a divatot, így biztos, hogy minden hölgy talál a saját számára megfelelő színű bringát.

Aki nem, írjon nekünk és legyártatjuk neki 🙂 … és ez nem vicc!

Melyik nő örül annak, ha kedvenc ruhája szembe jön vele az utcán?

Nincs ez másként a biciklivel sem, így a szín kijelölése megérdemli, hogy az első lépés legyen. Számos variáció áll a rendelkezésedre, így megtalálhatod a neked leginkább tetsző kombinációt.

Tehát a színválaszték óriási, ellenben az ehhez kötődő felszereltségekbe majd lehet, hogy kompromisszumot kell kötni. Tűnj ki a tömegből az utakon is!

#2 – VÁZGEOMETRIA

N

Hogyan ülök a bringán – azaz egyenes háttal vagy előre dőlve?!

A városi bringák többsége úgynevezett  “city váz geometriával” készül, ami alapvetően azt jelenti, hogy úgy van kialakítva és felszerelve, hogy a kormány magasabban van, mint ahogyan te ülsz és hozzád közelebb van a markolata, mint a kerékpár első villája. Ez a geometria garantálja azt, hogy egyenes háttal ülsz a bringán.


A másik típusú, az ún. városi mountainbike geometria. Ennek a kialakítás abban különbözik az előzőtől, hogy körülbelül egy magasságban van az ülés és a kormány, ebből adódóan előre vagy dőlve, így kissé sportosabban ülsz a bringán.

#3 – MAGASSÁG

N

Mekkora bringa kell nekem? – azaz a méret a lényeg 🙂

A legegyszerűbb városi bringák egy-egy vázmérettel és két különböző kerékmérettel készülnek, vagyis a köznyelvben ismert 26-os és 28-as kerék méretűek.

Alapvetően a két különböző kerék méretű bringa legalacsonyabb ülőpozíciója maximum 2-3 cm-rel tér el (lásd a képen) ez ugye azt jelenti, hogyha mindkét bringán a lehető legalacsonyabbra leveszed az ülést, akkor a földtől való távolsága (2-4 cm-rel) tér el. Tehát ez még alapból átjárható is lenne, de a lényeg abban van, hogy a 28-as kerékkel szerelt bringa esetében a nyereg és a kormány oszlop közötti távolság is eltér, azaz nem csak magasabb, hanem kvázi hosszabb is a bringa.

Ez alapján választható ki az ideális váz- és kerékméret, ami megközelítőleg 4 kategóriába sorolható a magasságod alapján:

» Amennyiben 155 cm-nél alacsonyabb vagy érdemes egy minél kisebb átlépési magasságú bringát választani, 26”-os kerék méretettel.

» 155-165 cm között szintén a 26”-os kerék ajánlott, az ún. city vázgeometriával.

» Ha a magasabbak táborát erősíted, azaz 165 cm-nél magasabb vagy, akkor a 28”-as kerékméret lesz számodra ideálisabb, és szóba jöhet a trapéz váz is – ezt azért csak itt javaslom mert ennek a vázgeomatriának jelentősen magasabb az átlépési magassága.

» 185 cm felett szintén a 28”-as kerékméretet javasoljuk.

A fentiek, az úgynevezett egyszerűbb acél vázas városi bringák esetében segítenek, ha komolyabb, alumínium (általában 80.000-100.000 Ft-tól drágább) vázas bringákat viszont a gyártók annyival megspékelik, hogy több vázméretben is elkészítik. Ez azt jelenti, hogy akár egy 165 cm magas hölgy is komfortosan tud használni egy 28”-as kerékméretű, ámde 17”-es vázméretű bringát.

A végső döntés előtt két javaslatom van:

1.
Mérd meg a belső láb hosszodat (lásd kép) és a magasságod.

Ha a lábaid közé egy könyvet teszel, majd a könyv tetejétől a talajig a távolságot megméred, ez lesz a belső lábhosszod.

2.
Bejössz szaküzletünkbe, ahol van akkora választék, hogy egy kerékméreten belül, minimum 3 különböző vázgeometriát ki tudsz próbáltatni.

Segítünk egy táblázattal:

#4 – ÁTLÉPÉSI MAGASSÁG

N

Vajon szoknyában is tudok bringázni?

A váz- és a kerékméreten kívül az átlépési magasság is lényeges, hiszen nem mindegy, hogy milyen magasra kell emelned a lábad, amikor fel akarsz szállni a biciklidre, különösen ha szoknyában vagy! 🙂 Naponta többször is meg kell ismételni a fel- és leszállást, így ennek leginkább a mindennapokban van jelentőssége.

(a kép különböző átlépési magasságokat illusztrál)

#5 – HASZNÁLHATÓSÁGI TERÜLET

N

Végül, de nem utolsó sorban, fontos szempont a használhatósági terület. Ettől függ ugyanis, hogy milyen váltórendszerre van szükséged.

Nem feltétlenül kell váltó, ha városban, naponta kevesebb, mint 5 km-t bringázol és nincsenek szintkülönbségek. Ennek ellenére természetesen lehet, és mi javasoljuk is a használatát.

Azoknak, akik naponta 5 km-nél többet tekernek, a kifejezetten városi használatra tervezett, 3 sebességes agyváltó ajánlott. Teljesen zárt rendszerrel rendelkezik, csak ritkán kell utána állítani, kevés a karbantartási igénye és ami az igazi előnye a láncvátóval szemben, az az, hogy álló helyzetben is működik. Tehát ha egy emelkedő előtt (pl.: híd  / lámpa) megálltál mert piros van, de elfelejtettél váltani és nem akarsz megszakadni a feltekerésben, akkor csak visszaváltasz álló helyzetben és könnyedén feltekersz a hidra. 🙂

Városi kerékpárjainkat nem csak a mindennapokban, de rövidebb, 20-30 km-es túrákon is bevetheted, amennyiben egy 7-8 sebességes agyváltós, vagy 6-7 sebességes láncváltós bringát választasz.

A tökéletes bringa megtalálása tehát épp olyan nehéz, mint megtalálni a tökéletes cipőt vagy táskát. 🙂

Ellenben, ha ezt az 5 kérdést tisztázod, akkor nagyon valószínű, hogy sokkal inkább téged fog szolgálni a kerékpár.

Azt viszont el kell hogy fogadd, hogy a bringa is egy eszköz ami rendszeres karbantartás nélkül sokszor megkeserítheti az életed.

TOP4 női városi kerékpár

Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK

Hogyan válasszak színt?
Nos azt kell mondjam hogy ma már a kerékpár-ipar követi a divatot, így biztos, hogy minden nő talál magának megfelelő színű bringát, aki nem, az írjon nekünk és legyártatjuk neki 🙂 … és ez nem vicc! Fontos, hogy a színek az alapszínre vonatkoznak, így a végén a konkrét ajánlatoknál a képek alapján eldöntheted majd, hogy Neked melyik színkombináció lesz a színpatikus. Tűnj ki a tömegből az utakon is!
City, Cruiser, City túra vagy városi MTB váz való neked?
A városi bringák kétféle vázgeometriával érhetőek el. Azoknak, akik egyenes háttal ülve szeretnek biciklizni a City- és Cruiser váz, valamint a City túra ajánlott, míg a sportosabb, Városi MTB modell azoknak kedvez, akik bringázás közben is a mindennapi ülőpozíciót kedvelik.
Mi a köze a magasságodnak a váz- és kerékmérethez?

Egy női kerékpár leginkább a méreteiről és a váz formájáról ismerhető fel. A megfelelő bicikli kiválasztásánál a magasságodat is figyelembe kell venni, mert ez alapján választható ki az ideális váz- és kerékméret, ami 4 kategóriába sorolható. Amennyiben 155 cm-nél alacsonyabb vagy érdemes egy minél kisebb átlépési magasságú bringát választani, 26” kerékméretettel. 170 cm-ig szintén a 26” kerék ajánlott, az ún. city vázgeometriával. Ha a magasabbak táborát erősíted, a 28” kerékméret lesz számodra ideális, és szóba jöhet a trapéz váz is. 185 cm felett szintén a 28” kerékméretet javasoljuk.

Az alábbi táblázat további segítséget nyőjt számodra:

Átlépési magasság és a szoknya esete...
Kérdés, hogy mennyire szeretnéd a lábadat emelgetni mondjuk szoknyában?! 🙂 De félre a tréfával, itt valóban az dől el, hogy a földtől mérve, mekkora a váz átlépési magassága. Naponta többször is meg kell ismételni a fel- és leszállást, így ennek leginkább a mindennapokban van jelentősége.
Hol fogod használni a bringát?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásával leszűkítjük, hogy neked milyen váltórendszerrel javasolnánk a bringát!

Nem feltétlenül kell váltó, ha városban, naponta kevesebb, mint 5 km-t bringázol és nincsenek szint különbségek – akkor nincs szükséged váltóra. Ennek ellenére természetesen lehet, és mi javasoljuk is a használatát.

Azoknak, akik naponta 5 km-nél többet tekernek, a kifejezetten városi használatra tervezett 3 sebességes agyváltó ajánlott. Teljesen zárt rendszerrel rendelkezik, csak ritkán kell utána állítani, kevés a karbantartási igénye és ami az igazi előnye a láncvátóval szemben. Az az, hogy álló helyzetben is működik, vagy is ha egy emelkedő előtt megálltál, mert piros van, de elfelejtettél váltani és nem akarsz megszakadni a feltekerésben, akkor csak visszaváltasz álló helyzetben és könnyedén feltekersz a hidra. 🙂

Városi kerékpárjainkat nem csak a mindennapokban, de rövidebb, 20-30 km-es túrákon is bevetheted, amennyiben egy 7-8 sebességes agyváltós vagy 6-7 sebességes lánc váltós bringát választasz.

Milyen fizetési lehetőségek vannak a boltban és online?
Készpénz, Bankkártya (kivéve American Express), Átutalás, Áruhitel online – offline, online bankkártyás fizetés, egészség pénztár (Dimenzió, Medicina, Új Pillér, Vasutas, Generali, Pro Vita , OTP, MKB – Pannónia, K&H, Allianz), Szép kártya szolgáltatók (szabadidő zseb: OTP, MKB, K&H), Erzsébet Utalvány és Erzsébet Plusz Kártya, Iskolakezdési utalvány – Papir alapú, Ajándék Utalvány – Papir alapú, Erzsébet Plusz Kártya (Iskolakezdési “zseb” és Ajándék “zseb”), elektromos kerékpár tartósbérlet vállalkozásoknak.

Mit mondanak a vásárlóink?

Rendben, hol tudom kiválasztani a kerékpáromat?

Nem akarom, hogy melléfogj!

TAlálkozzunk a SzegedBike-ban vagy a Bicajozz.hu-n

E-mail cím

szeged@bicajozz.hu

Telefonszám

+36 62 710 180

Cím

6724 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 16.

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!