fbpx

Három legnagyobb hiba, amit a túrabringa vásárlók elkövetnek!

A három leggyakoribb hiba, amit a túrabringa vásárlók elkövetnek:

Q

nem ideális vázméret kiválasztása

Q

nem ideális felszereltségű kerékpár kiválasztása

Q

nem ideális váz geometria kiválasztása

Ha ezeket a sorokat végigolvasod, és úgy döntesz, hogy bennünket választasz, akkor először is köszönjük a bizalmadat, majd pedig elárulom neked, hogy nálunk nem hibázhatsz!

Garantálom a számodra legideálisabb bringát fogjuk neked megkeresni Európa legnagyobb gyártói választékából.
» segítünk abban, hogy megtalálj minden ideális kiegészítőt, amire szükséged lesz 
a túrázáshoz
»  pontosan beállítjuk rád a bringát
» ha van kedved akkor csatlakozhatsz bringatúrázós közösségünkhöz

Tudod, ha van kivel, de nincs mivel – akkor gyere hozzánk vásárolni. Ha van mivel, de nincs kivel, akkor gyere velünk bringatúrázni! 🙂

Ha van kedved próbáld ki prémium túrakerékpárjainkat mielőtt megvásárolnád!
Ha van kedved csatlakozz hozzánk bringatúrázni. 

Szuper – olvass tovább, és ha kérdésed lenne keress bátran bennünket.

BEU

SzegedBike

R

Széleskörű fizetési lehetőségek

R

Próba lehetőség, több mint 30 tesztbringa!

R

Több, mint 3.000 elégedett bringavásárló évente!

Az első két kérdés, amit tisztáznod kell magaddal:

Elsősorban hoszabb vagy rövidebb túrákra indulnál?
Mennyit tervezel aszfalton, vagy földes, murvás utakon túrázni?

 

u

Ugyanis ezek lesznek az első szempontok melyek eldöntik, hogy Neked melyik lesz az ideálisabb irány :

Trekking

Cross trekking

A képeken is jól látható különbségek vannak a felszereltségben, amely alkalmazkodott a felhasználók javaslataihoz. Míg a trekking bringát teljesen felszerelték (csomagtartó, világítás, sárvédők stb.), addig a cross trekkinget nem – mivel ezzel általában csillagtúrára megy az ember, és főleg NEM aszfalton (50-50%-os felhasználás mellett már inkább a crosstreking).

És akkor itt álljunk is meg egy kicsit – mivel a cross treking bringák színvilágukban sokkal egyedibbek és a felhasználási területük is szélesebb, ezért sokan inkább ezekből választanak, mivel ezeket utólag ugyan úgy fel lehet “öltöztetni” (csomagtartó, világítás, sárvédők…) és alkalmassá lehet tenni egy hosszabb túrára is.

Tudtad, hogy a Dél-Alföld és Szeged legnagyobb trekking és cross trekking tesztcentruma a Szegedbikeban van? Több mint 20 db prémium kategóriás bringát próbálhatsz ki, mielőtt megvásárolnád!

Cross trekking

N

A Cross trekking egy hibrid felépítésű bringa, ami összefogja a mountain bike és a túrakerékpárok tulajdonságait. Kerékmérete 28-as (622mm), vastagabb a külső gumi mint egy verseny kerékpáré, de keskenyebb mint egy mountain bike bringában. Ez, illetve a vegyes felhasználásra készült gumiköpeny mintázata is alkalmassá teszi arra, hogy terepen is használhassuk , ne csak aszfalt úton. Széles áttételskálája van, ami lehetővé teszi, hogy akár hosszú távon országúti, vagy meredek, enyhén terepes emelkedőn küzdjük fel magunkat. Hatékony V-fék, mechanikus vagy hidraulikus tárcsafék jellemzi.

Első teleszkóppal szerelik, ami a magasabb kategóriánál már állítható rugófeszességgel, vagy levegővel/olajjal kombinálva, visszaút csillapítással van ellátva, illetve úgynevezett „lockout”-tal, azaz zárható (fix villává varázsolja).

Mint azt már említettem, képes kiegészítők befogadására, mint sárvédő, csomagtartó, és sokáig sorolhatnám, de ezek nem képezik az alapfelszereltség részét.
Alapvetően ez a bringa tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretnek túrázni, akár hosszútávon is!  Azoknak, akik szeretnek, „vadabbul” országúton, vagy enyhébb terepen tekerni, esetleg kifejezetten aktív sportolási szándékkal használnák. Ez a bringa tökéletesen testre szabható műszaki tartalomban (különböző szintű váltók, fékek , stb.) és kiegészítők tekintetében egyaránt.

Még mindig tovább kell feszegetnünk a céljaidat, hiszen csak így tudjuk leszűkiteni, hogy pontosan milyen bringára lesz szükséged:

Tudtad, hogy a Dél -Alföld és Szeged legnagyobb trekking és crosstrekking bringa választéka a Szegedbikeban van? Minden, ami kerékpár 500 négyzetméteren.

Nézzük a “piszkos” anyagiakat…

N

Megpróbáltunk három árkategóriát belőni. Ez alapján jelentősen eltérő felszereltségő bringára csoportosithatóak természetesen, de ezek akcióknál átjáródnak, viszont alapból egy jó iránytű lehet számodra a választáshoz.

Belépő szint: 100.000-120.000 Ft-ig
Kezdők számára javaslom, belépő szintű műszaki tudás, illetve csapágy/meghajtás rendszer. Merev alap villa, vagy egy fix csillapítású teleszkóp. Az alumínium váz már adott.

Közép szint: 120.000 – 200.000 Ft-ig
Ha komolyabb, erősebb bringa az igény, akkor ez jó irány, mert mind a meghajtásrendszer, mind a csapágy rendszer, illetve a kiegészítők tekintetében jobb, erősebb, a zárható és állítható első teleszkóp már előfordul.

Prémium szint: 200.000 Ft-tól
Prémium minőség, nagy teljesítmény jellemzi, azoknak javaslom, akik nem akarnak kompromisszumot kötni. Magas minőségű meghajtás/csapágy rendszer, első teleszkóp és kiegészítők.

Természetesen ezek a kategóriák mind csak iránymutatások!

Vázméret

N

Ha eddig megvagyunk akkor jön a vázméret – avagy mekkora bringa kell nekem?

Ehhez szükség van a magasságodra és a belső lábhosszad méretére.

;

A vázméret meghatározására számos táblázat létezik gyártónként, ezért általános vázméret kalkulátor nincs, amelyik 100%-ban pontos lenne, viszont nagyon jól megközelíthető a megfelelő méret.

És ez már elég, hiszen ha ezt a méretet tudjuk, akkor már „rád lehet szabni” a bingát.

Mit jelent ez?

N

1, be kell állítani majd a megfelelő ülésmagasságot

2, be kell állítani majd a megfelelő üléspozíciót és távolságát a nyeregcsőhöz

3, be kell állítani majd a megfelelő kormánymagasságot

4, be kell állítani majd a kormány megfelelő dőlésszögét

 

Mire jók ezek?

N

1, Ha nem ideális az ülésmagasság, akkor sokkal gyorsabban elfáradsz és fájni fog a térded.

2, Ha nem ideális a távolság az ülés és a kormányoszlop között, akkor kényelmetlen szögben fogsz ülni a bringán és fájni fog a hátad.

3, Ha nem jó a beállítás, a hátad és a karod fogja jelezni.

Magasság javasolt vázméret

Oké, ha eddig megvagy, akkor még egy kis segítség:

Zárásként:

» megvan a kiválasztott szegmens (trekking vagy crosstrekking),

» megvan a kiválasztott árkategória, amiben gondolkodsz,

» megvan a kiválasztott méret,

 

akkor elárulok valamit, amiről ilyen őszinteséggel senki nem beszél neked:

Javaslom, hogy ne márkákban gondolkodj! Azt kell nézned, hogy a fentiekhez melyik bringa adja a legjobb ár-érték arányt, ami neked ráadásul tetszik is. Ma már a globális gyártási technológiáknak köszönhetően a vázak és a bringák minőségében ezeknél a kategóriáknál nincsenek érdemi különbségek, ellenben abban, hogy melyik gyártó milyen váltóval, fékkel, nyereggel, nyeregcsővel, markolattal, stb … „öltözteti“ fel az adott kategórián belüli modellt, abban lehetnek és vannak is  különbségek!

Ahhoz, hogy ezt kiderítsd, vagy rá kell szánnod az idődet és alaposan végignézni a kínálatot, vagy egy szakértő bringaboltot felkeresni akár telefonon is, ahol ezt az értékesítők megteszik helyetted – márkafüggetlenül!

 

Még egy jó tanács:

Olyan boltot keress fel, ahol nagyobb a választék, mert ott kevésbé lesznek „márka orientáltak “ az értékesítők!

TOP4 trekking, cross trekking kerékpárunk

Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK

Mi a különbség a trekking és crosstrekking kerékpárok között?

A trekking túra kerékpárt, míg a crosstrekking sportos túrakerékpárt jelent. Különbségek a felszereltségben vannak, amely alkalmazkodott a felhasználók javaslataihoz. Míg a trekking bringát teljesen felszerelték (csomagtartó, világítás, sárvédők stb.), addig a crosstrekkinget nem – mivel ezzel általában csillagtúrára megy az ember, és főleg NEM aszfalton (50 – 50 % -os felhasználás mellett már inkább a crosstreking).

Mi a crosstrekking?

A Cross trekking egy hibrid felépítésű bringa, ami összefogja a mountain bike és a túrakerékpárok tulajdonságait. Kerékmérete 28-as (622mm), vastagabb a külső gumi mint egy verseny kerékpáré, de keskenyebb mint egy mountain bike bringában.Ez,  illetve a vegyes felhasználásra  készült gumiköpeny mintázata is alkalmassá teszi arra, hogy terepen is használhassuk , ne csak aszfalt úton. Széles áttételskálája van, ami lehetővé teszi, hogy akár hosszú távon országúti, vagy meredek, enyhén terepes emelkedőn küzdjük fel magunkat. Hatékony V-fék, mechanikus vagy hidraulikus tárcsafék jellemzi. Első teleszkóppal szerelik, ami a magasabb kategóriánál már állítható rugófeszességgel, vagy levegővel/olajjal kombinálva, visszaút csillapítással van ellátva, illetve úgynevezett „lockout”-tal, azaz zárható (fix villává varázsolja). Képes kiegészítők befogadására, mint sárvédő, csomagtartó, és sokáig sorolhatnám, de ezek nem képezik az alapfelszereltség részét.

Kinek ajánlott a crosstrekking bringa?

Alapvetően ez a bringa tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretnek túrázni, akár hosszútávon is! Azoknak, akik szeretnek, „vadabbul” országúton, vagy enyhébb terepen tekerni, esetleg kifejezetten aktív sportolási szándékkal használnák. Ez a bringa tökéletesen testre szabható műszaki tartalomban (különböző szintű váltók, fékek , stb.) és kiegészítők tekintetében egyaránt.

Milyen árkategóriák léteznek trekking és crosstrekking bringák esetében?

Belépő szint: 100.000-120.000 Ft-ig

Kezdők számára javaslom, belépő szintű műszaki tudás, illetve csapágy/meghajtás rendszer. Merev alap villa, vagy egy fix csillapítású teleszkóp. Az alumínium váz az már adott.

Közép szint: 120.000 – 200.000 Ft-ig

Ha komolyabb, erősebb bringa az igény, akkor ez jó irány, mert mind a meghajtásrendszer, mind a csapágy rendszer, illetve a kiegészítők tekintetében jobb, erősebb, a zárható és állítható első teleszkóp már előfordul.

Prémium szint: 200.000 Ft-tól

Prémium minőség, nagy teljesítmény jellemzi, azoknak javaslom, akik nem akarnak kompromisszumot kötni. Magas minőségű meghajtás/ csapágy rendszer, első teleszkóp és kiegészítők.

Mekkora bringa kell nekem?

Ehhez szükség van a magasságodra és a belső lábhosszad méretére.

A vázméret meghatározására számos táblázat létezik gyártónként, ezért általános vázméret kalkulátor nincs, amelyik 100%-ban pontos lenne, viszont nagyon jól megközelíthető a megfelelő méret.

És ez már elég, hiszen ha ezt a méretet tudjuk, akkor már „rád lehet szabni” a bingát.

Milyen beállításokkal tudom testre szabni a bringámat?

1, be kell állítani majd a megfelelő ülésmagasságot

2, be kell állítani majd a megfelelő üléspozíciót és távolságát a nyeregcsőhöz

3, be kell állítani majd a megfelelő kormánymagasságot

4, be kell állítani majd a kormány megfelelő dőlésszögét

Miért fontos a kerékpárok testre szabása?

1, Ha nem ideális az ülésmagasság, akkor sokkal gyorsabban elfáradsz és fájni fog a térded.

2, Ha nem ideális a távolság az ülés és a kormányoszlop között, akkor kényelmetlen szögben fogsz ülni a bringán és fájni fog a hátad.

3, Ha nem jó a beállítás, a hátad és a karod fogja jelezni.

Milyen fizetési lehetőségek vannak a boltban és online?

Készpénz, Bankkártya (kivéve American Express), Átutalás, Áruhitel online – offline, online bankkártyás fizetés, egészség pénztár (Dimenzió, Medicina, Új Pillér, Vasutas, Generali, Pro Vita , OTP, MKB – Pannónia, K&H, Allianz), Szép kártya szolgáltatók (szabadidő zseb: OTP, MKB, K&H), Erzsébet Utalvány és Erzsébet Plusz Kártya, Iskolakezdési utalvány – Papir alapú, Ajándék Utalvány – Papir alapú, Erzsébet Plusz Kártya (Iskolakezdési “zseb” és Ajándék “zseb”), elektromos kerékpár tartósbérlet vállalkozásoknak.

 

Mit mondanak a vásárlóink?

Rendben, hol tudom kiválasztani a kerékpárom?

Nem akarom, hogy melléfogj!

E-mail cím

szeged@bicajozz.hu

Telefonszám

+36 62 710 180

Cím

6724 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 16.

Pin It on Pinterest

Add tovább a hírt!

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!